G-CKS4ZT1G2Q, GT-NC68998

---- ENFLASYON NELERE YOL AÇACAK

ENFLASYON NELERE YOL AÇACAK

Genel olarak, enflasyon paranın satın alma gücünde bir düşüşe yol açacak ve yerleşiklerin çeşitli gelirleri zaman içinde enflasyon oranına ayak uyduramazsa insanların gerçek geliri azalacaktır. Bu durum kaçınılmaz olarak tüm toplumun tasarruflarında ve sermaye birikiminde düşüşe yol açacak, üretim ve yönetime yapılan yatırımları azaltacak ve ekonomik büyüme oranında düşüşe neden olacaktır. Aynı zamanda, insanlar hızlı enflasyon nedeniyle değerini iyi koruyan altın ve gayrimenkul gibi varlıkları satın almak için acele edeceklerdir.

Enflasyon fiyatların yükselmesine, maliyetlerin artmasına, tasarrufların düşmesine ve para biriminin değer kaybetmesine neden olur. Düşük gelirli insanlar kazançlarını kaybederken, yüksek gelirli insanlar kazanır. Enflasyon, sabit bir para geliriyle yaşayan insanlar için kötüdür ve tasarruf sahipleri için de kötüdür. Enflasyon ekonomik kalkınmanın eşlik eden bir olgusudur, yani kaçınılmaz bir olgudur. Ekonomik gelişme kaçınılmaz olarak enflasyonu da beraberinde getirecektir.

"  Siz fırtınayı Limanda bekleyen bir Gemi içinde olmaktansa o fırtınayla beraber  hareket eden  açık denizdeki bir gemiyi tercih edin ."   

 

Signature

Resimler


Close Zoom